[O1] problem z cewką, którą wybrać

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dar55
    Classic
    • 2013
    • 13

ok, vin poszedł do Ciebie, ogólnie to zastanawiam się nad zmianą na sprężyny eibach pro kit oraz amortyzatory koni, ale nie jestem pewien czy da to zmianę na lepsze bo z tego co słyszałem to te w rs są porządne. Jedyne co wiem że sprężyny eibach pro kit obniżą mi o kilka milimetrów a tak to nic, więc może ktoś by mi doradził
  • sowix1
    Classic
    • 2011
    • 28

Muszę wymienić w swoim aucie cewkę zapłonową i problem polega na tym, że wyjścia nie ma a fundusze słabe tzn. nowa Boscha czy inna markowa to koszt ok 250zł a widziałem też na allegro nowe zamienniki "SVZ Germany" i Maxgear, ale nie wiem czy warto to brać czy po prostu z braku funduszy wziąć używaną oryginalną? jakie jest wasze zdanie?

Komentarz

• elemenateur
      Elegance
      • 2007
      • 803

Cewka to akurat takie ustrojstwo, że najtańsze zamienniki mogą od samego początku nie działać. Brałbym albo markowy zamienniki, albo używkę - jeśli będzie sprawdzona.

Komentarz

• sowix1
        Classic
        • 2011
        • 28

Zamieszczone przez elemenateur
        albo używkę - jeśli będzie sprawdzona.
        Właśnie mam możliwość wzięcia ze szrotu cewkę z 14 dniową gwarancją rozruchową. akurat u mnie mogę włożyć ją w 10 minut i sprawdzić na miejscu bo montaż łatwy.

Komentarz

• andru123
          Elegance
          • 2010
          • 783
          • Toyota
          • ATF 2.0 MPI 120 KM

Re: [O1] problem z cewką, którą wybrać

Zamieszczone przez sowix1
          Muszę wymienić w swoim aucie cewkę zapłonową i problem polega na tym, że wyjścia nie ma a fundusze słabe tzn. nowa Boscha czy inna markowa to koszt ok 250zł a widziałem też na allegro nowe zamienniki "SVZ Germany" i Maxgear, ale nie wiem czy warto to brać czy po prostu z braku funduszy wziąć używaną oryginalną? jakie jest wasze zdanie?
          a pytales w ASO ??
          do mojego cewka kosztowala oryginal 180 pln
          jest O1 RS 1.8T XENON
          była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Lukas1141
            Classic
            • 2013
            • 27

Jakie sa objawy uszkodzonej cewki? Moja skoda slabo ciagnie, niekiedy delikatnie poszarpuje podczas przyspieszania niezaleznie czy jade na benzynie czy na LPG. Dodam ze wymienialem okolo 4msc temu przewody zaplonowe a swiece maja okolo 25tys km tyle samo co instalacja LPG

Komentarz

• yunior81
              RS
              • 2010
              • 1657
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Takie jak opisales. Delikatne poszarpywanie podczas przyspieszania i wyrazny brak pelnej mocy.

Komentarz

• Lukas1141
                Classic
                • 2013
                • 27

i dodam ze auto potrafilo sie rozpedzic do 180-200km/h w normalnym tempie jak na swoja moc a ostatnimi czasy zauwazylem ze do 160km/h sie dzwiga jakby wazylo 5t. Dzieki za portwierdzenie moich obaw.

Wiec moze ktos cos wie na temat cewki uzywanej, SPRAWNEJ do octavii 1,8 20V 125KM??? Chetnie dam jej etat w mojej skodzie

Komentarz

Pracuję...